Παράταση πρόσκλησης Υποβολής Θεατρικών Έργων

Φόρουμ σύγχρονης δραματουργίας

7 & 8 Μαΐου 2014

Το Φόρουμ Σύγχρονης Δραματουργίας είναι μια από τις πιο σημαντικές δράσεις του Ελληνικού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (ΙΤΙ). Είναι μια διήμερη παρουσίαση αξιοσημείωτων έργων από όλο τον κόσμο που δεν έχουν ακόμα παρουσιαστεί στην Ελλάδα και απευθύνεται προς τους επαγγελματίες του θεάτρου και όποιον ενδιαφέρεται για το θέατρο γενικότερα.

Ο στόχος είναι να παρουσιάζονται στην Ελλάδα, σε τακτική βάση, οι νέες τάσεις γραφής παγκοσμίως. Με την πάροδο των χρόνων αρκετά από τα έργα τα οποία πρωτοπαρουσιάστηκαν στο Φόρουμ, σκηνοθετήθηκαν από Έλληνες επαγγελματίες του θεάτρου.

Για την φετινή χρονιά το Δ.Σ. του Ε.Κ.Δ.Ι.Θ. έχει αποφασίσει το Φόρουμ να κινηθεί στο πλαίσιο της Βαλκανικής Δραματουργίας και των Βαλκανικών χωρών (Αλβανία, Βοσνία & Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Κροατία, Σερβία, Μαυροβούνιο, πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, Ρουμανία, Σλοβενία, Τουρκία και Ελλάδα).

Όπως γνωρίζετε το Ε.Κ.Δ.Ι.Θ. είναι μη κερδοσκοπικός, μη κυβερνητικός οργανισμός. Ο στόχος του Ε.Κ.Δ.ΙΘ. είναι να υποστηρίξει διεθνείς συνεργασίες στην εξέλιξη των παραστατικών τεχνών και να λειτουργήσει ως δίαυλος επικοινωνίας παγκοσμίως. Επομένως, όλοι οι συμμετέχοντες (μεταφραστές, ηθοποιοί, σκηνοθέτες κλ.π) εργάζονται σε εθελοντική βάση. Η είσοδος είναι ελεύθερη και οι παρουσιάσεις των κειμένων είναι ανοικτές προς όλους.

Κριτήριο:

Το έργο πρέπει να είναι σύγχρονο (γραμμένο τα τελευταία 4 χρόνια – από το 2009 και εξής).

Παρουσίαση:

20λεπτα αποσπάσματα από το κάθε έργο που θα επιλεγεί θα παρουσιαστούν σε σκηνοθετημένα σκηνικά αναλόγια στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών στις 7 και 8 Μαΐου 2014.

Διαδικασία Επιλογής:

Ειδική αναγνωστική επιτροπή θα διαβάσει όλα τα έργα και θα επιλέξει κείμενα από τις χώρες των Βαλκανικών χωρών (Βαλκανική Δραματουργία) για το φετινό Φόρουμ.

Επίσης το Ελληνικό Κέντρο του Δ.Ι.Θ έχει ξεκινήσει την «Τράπεζα Νέων Έργων» για όποιον επιθυμεί να διαβάσει κείμενα ακόμα και παλαιότερων χρόνων είτε έχουν παρουσιαστεί στο Φόρουμ Σύγχρονης Δραματουργίας είτε όχι.

Παράταση προθεσμίας υποβολής:

4 Μαρτίου 2013

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο:

office@hellastheatre.gr

Ελληνικό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Πειραιώς 206, ύψος Χαμοστέρνας
177 78, Ταύρος

T & F: +30 210 3303149

E: itigr@otenet.gr, office@hellastheatre.gr

W: http://www.hellastheatre.gr, http://www.athensystem.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: