ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ EURODRAM

ImageΣκοποί και Στόχοι

To Eurodram είναι ένα ευρωπαϊκό δίκτυο μετάφρασης θεατρικών έργων από και προς γλώσσες της Ευρώπης, της Μεσογείου και της Κεντρικής Ασίας. Κύριος στόχος του είναι να κάνει γνωστά, τόσο στους επαγγελματίες του θεάτρου όσο και στο ευρύτερο κοινό, έργα τα οποία παραμένουν σε μεγάλο βαθμό αδημοσίευτα, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στη γλωσσική πολυμορφία. Το Δίκτυο είναι οργανωμένο με βάση επιτροπές ανάγνωσης 40 περίπου γλωσσών. Οι Επιτροπές αυτές αποφασίζουν ποια από τα υποβαλλόμενα έργα (όχι περισσότερα από τρία για κάθε γλώσσα) θα ενταχθούν στο Δίκτυο του Eurodram έτσι ώστε να ελκύσουν μελλοντικούς ενδιαφερόμενους (μεταφραστές, εκδότες, ατζέντηδες κλπ) που κινούνται σε διεθνές επίπεδο και συμμετέχουν σε αυτό. Κάθε συγγραφέας είναι ευπρόσδεκτος να υποβάλει το δικό του υλικό, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές που αναφέρονται παρακάτω. Το δίκτυο λειτουργεί σε συνεργασία με πολλές διαφορετικές οργανώσεις που του προσφέρουν την ευκαιρία να αποτελεί ένα δυναμικό σύνθετο σώμα θεατρικών συγγραφέων, μεταφραστών και άλλων συγγενικών εταίρων σε διεθνές επίπεδο.

Πρόσκληση Υποβολής Θεατρικού έργου

Θεατρικά έργα μπορούν να υποβάλλονται από τους ίδιους τους συγγραφείς, αλλά και από μεταφραστές, εκδότες, διορισμένους αντιπροσώπους τους. Η γλώσσα του κειμένου, τα Ελληνικά, είναι το κύριο σημείο αναφοράς, ανεξάρτητα από την εθνικότητα ή τον τόπο διαμονής του συγγραφέα. Υπάρχει απόλυτη ελευθερία για το θέμα, το είδος και τη διάρκεια του θεατρικού έργου. Τα έργα δεν απαιτείται να είναι καινούργια και μπορεί να έχουν ήδη παρασταθεί. Όλα τα προαπαιτούμενα έγγραφα πρέπει να υποβληθούν σε αρχεία PDF μέσω email και μόνο. Η συμμετοχή δεν χρεώνεται.

 

Ποιοι μπορούν να υποβάλουν συμμετοχή.

Συγγραφείς που γράφουν στην ελληνική γλώσσα.

 

Η συμμετοχή πρέπει να περιλαμβάνει

  1. Το ολοκληρωμένο θεατρικό έργο (σε ξεχωριστό PDF)
  2. Σύντομο βιογραφικό (έκτασης μιας σελίδας) και στοιχεία επικοινωνίας του θεατρικού συγγραφέα (σε ξεχωριστό PDF)
  3. Αρχείο με την ημερομηνία γραφής του υποβληθέντος έργου, αριθμό χαρακτήρων και οτιδήποτε αναφορικά με βραβεύσεις του έργου και προηγούμενες παραγωγές του, καθώς και οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία που κρίνεται ενδιαφέρουσα (σε ξεχωριστό PDF)

Υποβολή συμμετοχής

Οι συγγραφείς μπορούν να αποστείλουν τις συμμετοχές τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση eurodramgr@yahoo.com υπόψη της κας Θεώνης Δέδε.

Τα αρχεία (PDF) να παρουσιάζονται ως εξής:

  1. ΕΠΙΘΕΤΟΣΥΓΓΡΑΦΕΑ_ΕΡΓΟ,
  2. ΕΠΙΘΕΤΟΣΥΓΓΡΑΦΕΑ_ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ,
  3. ΕΠΙΘΕΤΟΣΥΓΓΡΑΦΕΑ_ΛΟΙΠΑ

Θεατρικά έργα που θα υποβληθούν χωρίς όλα τα απαραίτητα στοιχεία θα απορρίπτονται.

 

Τελευταία ημέρα υποβολής (deadline) συμμετοχών είναι η 27η Φλεβάρη 2014

Όσοι υποβάλλουν θεατρικά έργα θα λάβουν απάντηση από την επιτροπή μόνο σε περίπτωση που τα έργα τους επιλεγούν. Στη συνέχεια θα ενημερωθούν για τη διαδικασία η οποία θα ακολουθηθεί. Τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν διαδικτυακά. Δεν θα υπάρχει χρηματική αμοιβή για τους νικητές και το έργο δεν θα παρασταθεί μέσα στα πλαίσια του Eurodram.

Advertisements

Ένα Σχόλιο to “ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ EURODRAM”

  1. Πόσα έργα μπορεί να υποβάλει ένας συγγραφέας;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: