Διαγωνισμός Θεατρικού Έργου 2011-2012

(Προθεσμία 31/3/2012)

Στο διαγωνισμό αυτό που θα προκυρηχθεί σύντομα, πρόκειται να συμμετάσχουν μόνο νέοι θεατρικοί συγγραφείς. Στην έννοια του «νέου θεατρικού συγγραφέα», περιλαμβάνονται εκείνοι, θεατρικό έργο των οποίων δεν έχει στο παρελθόν ανεβεί στη σκηνή από επαγγελματικό θίασο ή παρουσιαστεί στην τηλεόραση ή το ραδιόφωνο. Το έργο θα πρέπει να μην έχει βραβευθεί από Επιτροπή του Υπουργείου Πολιτισμού ή άλλη Επιτροπή ιδρύματος, του ευρύτερου Δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Χρόνος υποβολής των έργων: Έως την 31ή Μαρτίου 2012 το αργότερο. Διεύθυνση αποστολής των έργων: Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Βορείου Αιγαίου, οδός Λάδης 1, 82 100 Χίος.

Τρόπος υποβολής των έργων: Τα έργα υποβάλλονται σε πέντε δακτυλογραφημένα αντίτυπα. Μετά την υποβολή των έργων δεν επιτρέπεται ν’ αποσύρει ο συγγραφέας το έργο του. Συνοδευτικά δικαιολογητικά: Κάθε συγγραφέας οφείλει να προσκομίσει ή να στείλει στο Δη.Πε.Θε Βορείου Αιγαίου μαζί με το έργο που θα συγγράψει: α) Το Bιογραφικό του . β) Δήλωση του ιδίου του διαγωνιζόμενου ότι το έργο που υποβάλλει είναι πρωτότυπο και δεν έχει τυπωθεί, δημοσιευθεί, διδαχθεί από σκηνής ή αποτελέσει τον πυρήνα ή το σενάριο κινηματογραφικού ή τηλεοπτικού έργου. γ) Δήλωση του συγγραφέως ότι αποδέχεται μετά το τέλος του διαγωνισμού το έργο του να είναι αναγνώσιμο από τρίτους ενδιαφερόμενους για τη σύνταξη μελέτης, για την άσκηση κριτικής ή για άλλους λόγους επαγγελματικού ενδιαφέροντος, χωρίς ευθύνη του Δη.Πε.Θε. Βορείου Αιγαίου. δ) Δήλωση του διαγωνιζόμενου ότι αποδέχεται ανεπιφύλακτα όλους τους όρους του διαγωνισμού που αναγράφονται στην παρούσα προκήρυξη. Είδος έργων: Δραματικά έργα πάσης φύσεως και εύλογης εκτάσεως που στηρίζονται στο λόγο (όχι μουσικά-όπερες, οπερέτες, παντομίμες, ποίηση, βωβά δρώμενα ή διασκευές παντός τύπου).

Γλώσσα συγγραφής των έργων: Ελληνικά.

Επιτροπή αξιολόγησης: Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Βορείου Αιγαίου με έδρα τη Χίο, αναθέτει την επιλογή των έργων που θα βραβευθούν σε τρίτα πρόσωπα, όπως π.χ. θεατρολόγους, καθηγητές Πανεπιστημίου, κριτικούς θεάτρου ή άλλους καλλιτέχνες που ασχολούνται με τα Γράμματα και το Θέατρο, με επικεφαλής σε ρόλο συντονιστή και επόπτη τήρησης των κανονισμών, τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Δη.Πε.Θε. Βορείου Αιγαίου: Γιάννη Ζαφείρη.

Ανακήρυξη Βραβευομένων: Η απόφαση επιλογής των βραβευομένων έργων πρόκειται να γίνει χωρίς αιτιολογικό. Η αυτοπρόσωπη εμφάνιση των βραβευομένων στη Χίο, έδρα του Δη.Πε.Θε. Βορείου Αιγαίου, την παραμονή και κατά την τελετή απονομής των βραβείων, της οποίας την ώρα, χρόνο και τόπο ορίζει ελεύθερα το Δη.Πε.Θε Β.Α., συνιστά απαραίτητο όρο για την απονομή και την καταβολή του χρηματικού επάθλου του βραβείου. Όλα τα έξοδα ταξιδίου, παραμονής και επιστροφής στην αφετηρία του βραβευομένου, καλύπτονται από το Δη.Πε.Θε. Βορείου Αιγαίου.

Θέμα του έργου: Τα προς βράβευση έργα δύνανται να ανήκουν σε όλα τα είδη της Δραματικής Τέχνης. Το θέμα του έργου δεν πρέπει να προσβάλλει τις ανθρώπινες αξίες. (Έργα με περιεχόμενο μόνο τοπικό που δεν παρουσιάζουν ευρύτερο ενδιαφέρον αποκλείονται του διαγωνισμού. Δεν αποκλείονται έργα που έχουν μετάσχει σε άλλους διαγωνισμούς τρίτων χωρίς να τύχουν διακρίσεως).

Βραβεία συγγραφής θεατρικού έργου – Χρηματικά έπαθλα Α’ Βραβείο, 3.000 ευρώ Β’ Βραβείο, 1.500 ευρώ Γ’ Βραβείο, 1.000 ευρώ

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.dipetheba.gr/ Δη.Πε.Θε Βορείου Αιγαίου http://www.dipetheba.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: