ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΘΗΝΑ 2010-11

Όπως ίσως θα γνωρίζετε μια από τις πιο σημαντικές δράσεις του Ελληνικού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου είναι η πλατφόρμα θεάτρου και χορού Σύστημα Αθήνα/Athens System, ένα σύστημα επικοινωνίας του ελληνικού θεάτρου και χορού με το εξωτερικό. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Ελληνικού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου που ήρθε να καλύψει μια ανάγκη που επανειλημμένα έχει διατυπωθεί ως αίτημα τόσο των Ελλήνων δημιουργών όσο και της διεθνούς θεατρικής κοινότητας για μια εμπεριστατωμένη παρουσίαση της σύγχρονης ελληνικής παραγωγής και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της.

Το Σύστημα Αθήνα ξεκίνησε σε πιλοτική μορφή το Μάιο του 2007. H επίσημη έναρξή του πραγματοποιήθηκε το Μάιο του 2008, και η τρίτη διοργάνωση ακολούθησε το Νοέμβριο του 2009.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Κ.Δ.Ι.Θ. λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική κατάσταση της χώρας, αλλά διατηρώντας το όραμα της συνέχισης σημαντικών θεσμών και της ενίσχυσης του διαλόγου του ελληνικού θέατρου με το εξωτερικό, αποφάσισε να προχωρήσει σε μια καινοτομία που απ’ όσο γνωρίζουμε, αποτελεί παγκόσμια πρώτη:

Η νέα μορφή του Συστήματος Αθήνα θα είναι ηλεκτρονική προσφέροντας έτσι περισσότερες δυνατότητες προβολής των ελληνικών παραστάσεων θεάτρου και χορού σ’ όλο τον κόσμο.

Πιο συγκεκριμένα, θα δημιουργηθεί ένας ειδικός ιστότοπος www.athensystem.gr στον οποίο κατά τη διάρκεια της θεατρικής περιόδου 2010-11 θα αναρτώνται οι προτάσεις της Κριτικής Επιτροπής.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: