ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ I.T.I.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ
…Οκτώβριος 2010 – Φεβρουάριος 2011

Μετά την επιτυχία πέντε κύκλων του Εργαστηρίου Θεατρικής Γραφής (2006-2010), το Ελληνικό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου διοργανώνει φέτος νέο κύκλο μαθημάτων που θα διεξαχθεί από τις αρχές Οκτωβρίου έως τα τέλη Φεβρουαρίου 2010.

Το Εργαστήριο, το οποίο θα καθοδηγήσει σε όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του ο γνωστός συγγραφέας Ανδρέας Φλουράκης σε εβδομαδιαία τρίωρη βάση, θα βασιστεί στη μεθοδολογία του Royal Court Theatre και του Central School of Speech and Drama του Πανεπιστήμιου του Λονδίνου.

Το Εργαστήριο θα εισαγάγει τους συμμετέχοντες στις βασικές αρχές της θεατρικής γραφής μέσα από ασκήσεις με συγκεκριμένο θεματικό άξονα. Σκοπός του είναι να δώσει στους σπουδαστές τη δυνατότητα να διερευνήσουν μέσα από διαφορετικές μεθόδους και προσεγγίσεις τις προσωπικές συγγραφικές τους δυνατότητες και να τους μυήσει στο δημιουργικό κόσμο της θεατρικής γραφής.

Το Εργαστήριο απευθύνεται σε συγγραφείς, σκηνοθέτες, θεατρολόγους, ηθοποιούς, και όχι μόνο, οι οποίοι επιθυμούν να έρθουν σε επαφή με τη διαδικασία διαμόρφωσης σκηνών και ολοκληρωμένων έργων.

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου θα προσκληθούν νέοι ανερχόμενοι σκηνοθέτες για να μοιραστούν με τους συμμετέχοντες τις προσωπικές τους εμπειρίες και αναζητήσεις ως προς στη σύγχρονη έκφραση του σκηνικού λόγου. Η σπάνια βιντεοθήκη θεατρικών παραστάσεων του Ε.Κ.Δ.Ι.Θ. θα διατεθεί σαν εργαλείο στο παρόν εργαστήριο.

Κατά το τελευταίο δίμηνο (Ιανουάριος – Φεβρουάριος 2010) το Εργαστήριο θα στελεχωθεί επίσης από τον γνωστό σκηνοθέτη Τάκη Τζαμαργιά, με τον οποίο οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία μιας επιπλέον εβδομαδιαίας τρίωρης συνάντησης, δουλεύοντας επάνω στο σκηνικό ανέβασμα των κειμένων τους, τα οποία θα παρουσιαστούν στο τέλος του Εργαστηρίου με τη μορφή θεατρικού αναλογίου σε κεντρική σκηνή της Αθήνας.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να αποστείλουν βιογραφικό σημείωμα και δείγμα θεατρικής γραφής έως τις 24 Σεπτεμβρίου 2010 (όχι μεγαλύτερο από 2 σελίδες Α4) μέσω e-mail στο itigr@otenet.gr ή fax (210 3303149).

Οι θέσεις είναι περιορισμένες και το τμήμα (10 ατόμων) θα προκύψει
μετά από αυστηρή επιλογή από τον διδάσκοντα.

Διάρκεια: 20 τρίωρες συναντήσεις, συν επιπλέον συναντήσεις με τον σκηνοθέτη κατά το τελευταίο δίμηνο
Έναρξη: Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010 (και κάθε Παρασκευή 17.30 – 20.30)
Αποστολή βιογραφικών και δείγματος γραφής: Έως 24 Σεπτεμβρίου 2010
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με 2103303149 & 2103306115 (10.00-14.00).

2 Σχόλια to “ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ I.T.I.”

  1. Ανυπομονούμε Αντρέα…

  2. Καλή επιτυχία από τα βάθη της καρδιάς μου!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: