ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ & ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ

ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΝΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΟ ΣΟΥ ΑΡΚΕΙ

Οι μαθητές του «Studio NAMA» και πιο συγκεκριμένα των μαθημάτων υποκριτικής με την Ελένη Σκότη καθώς και μαθημάτων Θεατρικής Γραφής με τον Ανδρέα Φλουράκη, παρουσιάζουν από Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου και για 9 παραστάσεις, το υλικό που προέκυψε από μια πειραματική και συνθετική διαδικασία των μαθημάτων τους που έλαβαν χώρα την περίοδο 2007-08 στο Επί Κολωνώ με τίτλο «Νομίζω πως ένα τετραγωνικό σου αρκεί».

Πιο συγκεκριμένα, στην πειραματική αυτή παράσταση θα συμμετέχουν ηθοποιοί που έχουν ολοκληρώσει την παρακολούθηση ενός ειδικού μαθήματος υποκριτικής της Ελένης Σκότη πάνω σε κείμενα που προέκυψαν από τα μαθήματα θεατρικής γραφής του Ανδρέα Φλουράκη που προηγήθηκε. Το ενδιαφέρον της διαδικασίας συνίσταται στο ότι στο συγκεκριμένο μάθημα υποκριτικής των ηθοποιών συμμετείχαν ενεργά και οι μαθητές του εργαστηρίου θεατρικής γραφής, που στην συνέχεια επεξεργάζονταν περεταίρω τα κείμενά τους και τα επέστρεφαν ανανεωμένα στους ηθοποιούς για την συνέχιση της δικής τους δουλειάς πάνω σ’ αυτά. Είναι δηλαδή ένα πείραμα αλληλεπίδρασης και ανταλλαγής εμπειρίας της θεατρικής γραφής και της δουλειάς που γίνεται επί σκηνής από τους ηθοποιούς. Όλα τα κείμενα των μαθητών της θεατρικής γραφής έχουν δημιουργηθεί με έναν κοινό θεματικό άξονα ώστε να μπορούν να συνυπάρξουν σε μια κοινή παράσταση στο τέλος. Την σκηνοθετική επιμέλεια του σπονδυλωτού αυτού έργου, που προέκυψε ως αποτέλεσμα της διαδικασίας αυτής, έχει αναλάβει η Αλεξάνδρα Παυλίδου.

Ημερομηνίες παρουσιάσεων:

                                                 11/9, 12/9, 13/9

                                                 18/9, 19/9, 20/9

                                                 25/9, 26/9, 27/9

 Ημέρες & ώρες: Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις  21.30

              Χώρος: φουαγιέ (Επί Κολωνώ)

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

(Κράτηση Θέσεων στο τηλ. 6947722822)

Advertisements

Ένα Σχόλιο to “ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ & ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ”

  1. Αρχίζει και αποκτάει ένα νόημα, η ενασχόληση με τη θεατρική γραφή όταν ακολουθείται μια τόσο συστηματική εργασία και ιδιαίτερα με την στόχευση της σκηνικής παρουσίασης. Συγχαρητήρια στον Αντρέα Φλουράκη, το Επι Κολωνώ και φυσικά τους συγγραφείς που έδωσαν ζωή στη σκηνή.
    Είναι κουραστικό έως κοροιδία να γίνονται ένα κάρο σεμινάρια θεατρικής γραφής (ΕΚΕΒΙ – ΚΘΒΕ κλπ) και τίποτα να μη φτάνει στη σκηνή. Για να μην πώ ότι δε βλέπω αναλογία ανάμεσα στα σεμινάρια και τους νέους θεατρικούς συγγραφείς που ανεβάζουν έστω οι επιχορηγούμενες σκηνές.
    Χαίρομαι πολύ με τις παραστάσεις στο Επι Κολωνώ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: