Ο Διαγωνισμός θεατρικού Μονόπρακτου από τη Ν.Ε.Ι. Ν.Α Αχαΐας

         Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ισότητας της Ν.Α. Αχαΐας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, ανακοινώνει την Προκήρυξη Διαγωνισμού Συγγραφής Μονόπρακτου Θεατρικού έργου.Ο Διαγωνισμός θεατρικού Μονόπρακτου, που διοργανώνεται για πρώτη χρονιά από τη Ν.Ε.Ι. Ν.Α Αχαΐας, έχει θέμα «Για την Ισότητα μεταξύ Γυναικών και Ανδρών. Αντιδρώντας στις Διακρίσεις λόγω Φύλου & καταργώντας τα στερεότυπα των ρόλων», έχει στόχο να προκαλέσει την κινητοποίηση των πολιτών και ειδικότερα των νέων, ώστε να ερευνήσουν γράφοντας για το σχετικό θέμα, να ενημερωθούν και να αντιδράσουν μέσα από το γραπτό λόγο, προτείνοντας αισιόδοξες λύσεις για την αλλαγή της κατάστασης.
Ο διαγωνισμός θεατρικού Μονόπρακτου είναι ανοικτός σε κάθε Μαθητικό ή Φοιτητικό σχήμα (ομάδα) καθώς και σε άλλα μη επαγγελματικά θεατρικά σχήματα που εδρεύουν και δραστηριοποιούνται στο Νομό Αχαΐας.
Τα έργα που θα υποβληθούν θα πρέπει να έχουν περιορισμένη διάρκεια, από δεκαπέντε (15΄) τουλάχιστον ως και τριάντα (30΄) λεπτά. Η επιλογή του θεατρικού ύφους των κειμένων είναι ελεύθερα, αλλά η θεματολογία πρέπει να αφορά τον εντοπισμό των άμεσων και έμμεσων διακρίσεων ανάμεσα στα δύο φύλα και την κατάργηση των στερεοτύπων, στους τομείς της οικογένειας , της εργασίας, της εκπαίδευσης, της πολιτικής.
 Τα κείμενα, θα πρέπει να είναι συνημμένα στο email που θα μας αποστείλετε αποκλειστικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση: nei@achaia.gr.
Διευκρινίσεις ή πληροφορίες σχετικά με το διαγωνισμό στο τηλ: 6977340286 και 2610 638110 ( ή στο email: nei@achaia.gr. )

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: