6η Θεατρική Καλοκαιρινή Κατασκήνωση-Σεμινάριο – «Αρχαίοι μύθοι & σύγχρονη πραγματικότητα»

25-31 Αυγούστου 2007, Σπέτσες

Στις 25-31 Αυγούστου 2007 το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση διοργανώνει στις Σπέτσες για έκτη συνεχή χρονιά Θεατρική Καλοκαιρινή Κατασκήνωση-Σεμινάριο με τίτλο : «Αρχαίοι μύθοι και σύγχρονη πραγματικότητα». Στο χώρο της Αναργυρείου Σχολής, δίπλα στη θάλασσα, κάτω από την καθοδήγηση έμπειρων καλλιτεχνών-δασκάλων, εκπαιδευτικοί, ηθοποιοί, θεατρολόγοι, φοιτητές και νέοι θα έχουν τη δυνατότητα να διερευνήσουν το περιεχόμενο αλλά και την επικαιρότητα μύθων από τις αρχαίες ελληνικές τραγωδίες.

Η Κατασκήνωση περιλαμβάνει 4 βιωματικά εργαστήρια, ένα εκ των οποίων με τίτλο «Νεανικές Θεατρικές Φωνές» είναι ειδικά σχεδιασμένο για νέους 16-20 χρονών (με την υποστήριξη της ΓΓΝΓ και του Υπ. Πολιτισμού). Επίσης περιλαμβάνει προβολές ταινιών, άσκηση, μπάνιο, ξεκούραση και βέβαια διασκέδαση. Το τελευταίο απόγευμα θα γίνουν οι παρουσιάσεις των εργαστηρίων και θα ακολουθήσει αποχαιρετιστήριο γλέντι. Καθένας μπορεί να συμμετέχει σε ένα εργαστήριο καθ’ όλη τη διάρκεια της κατασκήνωσης.

Εμψυχωτές – Εισηγητές: Γιώργος Μπινιάρης-ηθοποιός, σκηνοθέτης, Μαργαρίτα Μάντακα- κινησιολόγος, χορογράφος, Τζωρτζίνα Κακουδάκη-θεατρολόγος, ηθοποιός, ειδικός επιστημονικός συνεργάτης Πανεπιστημίου Πατρών, Δημήτρης Σακατζής-ηθοποιός, σκηνοθέτης, Τζένη Καραβίτη-εκπαιδευτικός, Μartin Scharnhorst-σκηνοθέτης θεάτρου, Τάκης Τζαμαργιάς-σκηνοθέτης, ΕΕΔΙΠ Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πρόγραμμα:

Άφιξη-εγγραφή-τακτοποίηση: Σάββατο 25/8/2007, 12.00-16.30

Αναχώρηση: Παρασκευή 31/8/2007, μέχρι τις 11.00

Τόπος: Αναργύρειος Σχολή Σπετσών, 1χλμ από το λιμάνι

Διαμονή (προτεινόμενη): 6 διανυκτερεύσεις σε δωμάτια της Σχολής και ημιδιατροφή στο εστιατόριό της) ή σε ξενοδοχεία/δωμάτια εκτός Σχολής.

Όσον αφορά το εργαστήριο «Νεανικές Θεατρικές φωνές» οι νέοι με την καθοδήγηση έμπειρων καλλιτεχνών ως εμψυχωτών, θα εργάζονται περίπου 6 ώρες κάθε ημέρα στο χώρο της Αναργυρείου Σχολής Σπετσών, με στόχο να συνθέσουν ένα δρώμενο που θα εκφράζει τις προσωπικές «δημιουργικές τους φωνές». Το αποτέλεσμα της δουλειάς τους θα παρουσιαστεί σε καλεσμένους την τελευταία ημέρα της Κατασκήνωσης.

Εμψυχωτές εργαστηρίου: Δημήτρης Σακατζής, ηθοποιός, σκηνοθέτης, Τζένη Καραβίτη, εκπαιδευτικός

Συμμετοχές: Στο εργαστήριο θα πάρουν μέρος 20 νέοι ή νέες, 16-20 χρονών, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι συμμετέχουν σε θεατρικές ή χοροθεατρικές ομάδες (σε σχολείο ή σε άλλο φορέα).

Κόστος: Δωρεάν για νέους-νέες 16-20 χρόνων

Τόπος: Αναργύρειος Σχολή, Σπέτσες

Πληροφορίες: www.TheatroEdu.gr, theatro@theatroedu.gr, info@theatroedu.gr & τηλ. 2106541600

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: