Διαγωνισμός κρατικού βραβείου συγγραφής θεατρικού έργου

Με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού κ. Γιώργου Βουλγαράκη προκηρύσσονται οι διαγωνισμοί του Κρατικού Βραβείου Θεατρικού Έργου για το 2007.

Α΄. – Κρατικό Βραβείο συγγραφής θεατρικού έργου

Χρηματικά έπαθλα
Α’ Βραβείο, 9.000 ευρώ
Β’ Βραβείο, 5.000 ευρώ
Γ’ Βραβείο, 3.000 ευρώ

Β΄. – Κρατικό Βραβείο για νέους θεατρικούς συγγραφείς
Στο διαγωνισμό αυτό συμμετέχουν μόνο νέοι θεατρικοί συγγραφείς. Στην έννοια του νέου θεατρικού συγγραφέα περιλαμβάνονται εκείνοι, θεατρικό έργο των οποίων δεν έχει στο παρελθόν ανεβεί στην σκηνή από επαγγελματικό θίασο ή παρουσιαστεί στην τηλεόραση ή στο ραδιόφωνο ή δεν έχει βραβευθεί από Επιτροπή του Υπουργείου Πολιτισμού ή άλλη Επιτροπή του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα.

Χρηματικά έπαθλα
Α’ Βραβείο, 8.000 ευρώ
Β’ Βραβείο, 5.000 ευρώ
Γ’ Βραβείο, 3.000 ευρώ

Γ΄. – Κρατικό Βραβείο συγγραφής παιδικού θεατρικού έργου

Χρηματικά έπαθλα
Α’ Βραβείο, 8.000 ευρώ
Β’ Βραβείο, 5.000 ευρώ
Γ’ Βραβείο, 3.000 ευρώ

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

1. – Τα προς βράβευση έργα δύνανται να ανήκουν σε όλα τα είδη της Δραματικής Τέχνης. Τα έργα αυτά πρέπει να μην έχουν εκδοθεί ή ανεβασθεί στο θέατρο ή στην τηλεόραση και να μη έχουν μεταδοθεί από το ραδιόφωνο.
2. – Τα υποβαλλόμενα έργα μπορεί να είναι και μονόπρακτα.
3. – Έργο που κρίθηκε άπαξ από την Επιτροπή ή άλλη Επιτροπή του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα δεν μπορεί να υποβληθεί προς κρίση.
4. – Οι διαγωνιζόμενοι λαμβάνουν μέρος με την υποβολή ενός και μόνον έργου και σε μία μόνο από τις παραπάνω κατηγορίες.
5. – Τα έργα υποβάλλονται με αίτηση και ψευδώνυμο σε πέντε δακτυλογραφημένα αντίτυπα στην Δ/νση Θεάτρου και Χορού, Τμήμα Θεάτρου (Μπουμπουλίνας 20 – 106 82 Αθήνα).
6. – Το πραγματικό ονοματεπώνυμο, η διεύθυνση και ο αριθμός τηλεφώνου του συγγραφέα θα περιέχονται μέσα σε σφραγισμένο φάκελο που θα συνοδεύει την αίτηση. Η τυχόν αναγραφή στην αίτηση ή στα αντίτυπα του έργου του πραγματικού ονόματος- και όχι του ψευδωνύμου- συνιστά λόγο ακυρότητας της συμμετοχής στο διαγωνισμό.
7. – Στην αίτηση συμμετοχής ο ενδιαφερόμενος αναφέρει με σαφήνεια σε ποιόν από τους διαγωνισμούς συμμετέχει, αλλιώς η συμμετοχή του στον διαγωνισμό είναι άκυρη και το έργο του δεν παραπέμπεται στην Επιτροπή.
8. – Σε περίπτωση που έργο βραβευθέν σε οποιονδήποτε από τους τρεις διαγωνισμούς παρουσιασθεί από τη σκηνή επιχορηγούμενου θιάσου είναι δυνατή ειδική οικονομική ενίσχυση του θιάσου αυτού από το ΥΠΠΟ.
9.- Μετά την υποβολή των έργων δεν επιτρέπεται να αποσύρει ο συγγραφέας το έργο του.
10. – Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής σε έναν από τους παραπάνω διαγωνισμούς εντός προθεσμίας 60 ημερών από τη δημοσίευση της παρούσης.
11. – Πληροφορίες και διευκρινήσεις θα δίδονται στα τηλ. 210-8201 722, 736, 737

Προθεσμία υποβολής: 30 Ιουνίου 2007

Advertisements

Ένα Σχόλιο to “Διαγωνισμός κρατικού βραβείου συγγραφής θεατρικού έργου”

 1. ΥΠΠΟ: Κρατικά Βραβεία Θεατρικών Έργων 2007
  Πεμπτη, 13 Δεκεμβριου 2007 16:11
  Τα Κρατικά Βραβεία Θεατρικών Έργων 2007 ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτισμού. Συγκεκριμένα απονέμονται τα εξής βραβεία:

  ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΒΡΑΒΕΙΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ

  Το Α’ Βραβείο απονέμεται στον Πολυχρόνη Κουτσάκη για το έργο του «Σύστημα ρολόϊ» που υποβλήθηκε στο διαγωνισμό με το ψευδώνυμο «Πέτρος Εμμανουήλ». Το χρηματικό έπαθλο του Βραβείου είναι 9.000 ευρώ.

  Το Β’ Βραβείο απονέμεται στο Σάκη Σερέφα για το έργο του «Αποστολή στον πλανήτη γη» που υποβλήθηκε στο διαγωνισμό με το ψευδώνυμο «Ζόζεφ Λέμπιγκ». Το χρηματικό έπαθλο του Βραβείου είναι 5.000 ευρώ.

  Το Γ’ Βραβείο δίδεται από κοινού στον Αντώνη Δωριάδη για το έργο του «La shoah» που υποβλήθηκε στο διαγωνισμό με το ψευδώνυμο «Αρκάς», και στο Γιώργο Κώνστα για το έργο του «Ο συντηρητής» που υποβλήθηκε στο διαγωνισμό με το ψευδώνυμο «Ξένος Απόστολος». Το χρηματικό έπαθλο του Βραβείου αυτού είναι 3.000 ευρώ.

  ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΒΡΑΒΕΙΟΥ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ

  Το Α’ Βραβείο απονέμεται στη Μαρία Κολοβού για το έργο της «Κάποιος ν΄ ανάψει το φεγγάρι», το οποίο υπέβαλε στο διαγωνισμό με το ψευδώνυμο «Θαλασσινός Μήτσου». Το χρηματικό έπαθλο του Βραβείου αυτού είναι 8.000 ευρώ.

  Το Β’ Βραβείο δίδεται από κοινού στη Χαρούλα Αποστολίδου για το έργο της «Που είναι ο Τάσος που ερωτεύτηκα;» που υποβλήθηκε στο διαγωνισμό με το ψευδώνυμο «Φιλυρέα», και στο Δημήτρη Ζούγκο για το έργο του «Οι ζητιάνοι» που υποβλήθηκε στο διαγωνισμό με το ψευδώνυμο «Figlio di Magdalena». Το χρηματικό έπαθλο του Βραβείου είναι 5.000 ευρώ.

  Το Γ’ Βραβείο απονέμεται στην Αικατερίνη Διακουμοπούλου για το έργο της «Έως την πύλη του Φόρου» το οποίο υπέβαλε στο διαγωνισμό με το ψευδώνυμο «Ποιϊματίας». Το χρηματικό έπαθλο του Βραβείου είναι 3.000 ευρώ.

  ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΒΡΑΒΕΙΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ

  Το Α’ Βραβείο απονέμεται στους Άγγελο Αγγέλου και Θωμαΐδα Σίνη για το έργο τους «Ένα Ανάποδο Ταξίδι» που υποβλήθηκε στο διαγωνισμό με το ψευδώνυμο «Τυρμπουσόν και Χλόη». Το χρηματικό έπαθλο του Βραβείου αυτού είναι 8.000 ευρώ.

  Το Β’ Βραβείο απονέμεται στην Αικατερίνη Παπαδημητρίου για το έργο της «Η Επανάσταση των παιχνιδιών», το οποίο υπέβαλε στο διαγωνισμό με το ψευδώνυμο «Αραχνούλα». Το βραβείο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 5.000 ευρώ.

  Τέλος το Γ’ Βραβείο απονέμεται στον Ευάγγελο Δήμο για το έργο του «Η μυρμηγκοφωλιά», το οποίο υπέβαλε στο διαγωνισμό με το ψευδώνυμο «Χριστόφορος Κολόμβος» (χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ).

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: